حکمرانی فضای مجازی با ابزار ICP
«حکمرانی فضای مجازی با ابزار Infrastructure Control Points
بعضی از کنترل پوینتها ماهیتی زیرساختی دارند که به نسبت حکمرانی از طریق CP برای مردم کمتر محسوس است و به لحاظ روانی آستانه تحمل بسیاربالاتری دارند.
مثلاً فرض کنید شما می خواهید با دو ابزار CP و یا ICP در حوزه اینترنت تلفن همراه حکمرانی کنید، خیلی بدیهی است تا زمانی که مردم طعم اینترنت ۴G را بر روی تلفنهای همراه خود نچشیدهاند، انتظارات عمومی بسیار کمتر از زمانی است که از اینترنت ۴G استفاده کردهاند و حالا شما میخواهید با وضع قواعد و با ابزارهای CP حکمرانی نمایید.
نمونه بارز این موضوع در قطع مکالمه تصویری اپراتور سوم (رایتل) بود؛ اگر به خاطر داشته باشید در زمستان ۱۳۹۱ بحث فراهم شدن زیرساختهای اینترنت نسل سوم مطرح شده بود که همزمان، رایتل -با شعار اپراتور پیشگام- امکان مکالمه تصویری را فراهم آورد. بعدازاینکه اعتراضات بالا گرفت و اثرات اجتماعی و آسیبهای آن، خیلی سریع روشن شد، حالا این مراجع عظام تقلید بودند که با اعتراض و مخالفت، پیشقدم شدند و نهایتاً در بهار ۱۳۹۲ مکالمه تصویری برای مدتی قطع شد.
این در حالی بود که به سادگی میتوانستیم هزینه اجتماعی و حکمرانانهای را که در آن شرایط به بار آمد (منظورم شرایط پیش از انتخابات ۹۲ است)، بهجای اینکه بر پایگاه اجتماعی علما در قم منتقل کنیم، با ترتیباتی از جنس ICP و تا زمانی که آمادگی برای آن زیرساخت فراهم شود، پیشگیری نماییم.
یک نظر