بازیگران بین‌المللی

کمیسیون علم و فناوری برای توسعه CSTD

کمیسیون علم و فناوری برای توسعه

Commission on Science and Technology for Development

(CSTD)

کمیسیون علم و فناوری برای توسعه (CSTD= Commission on Science and Technology for Development) یکی از زیرمجموعه‌های شورای اکوسوک (ECOSOC) یا همان شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (United Nations Economic and Social Council) است.

این کمیسیون با هدف تغذیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حوزه مسائل علم و فناوری تشکیل شده است و پیشنهادهای سیاستی (policy recommendations) خود را به مجمع عمومی ارائه می‌کند.

کمیسیون علم و فناوری برای توسعه ۴۳ عضو دارد که با رأی شورای اکوسوک برای مدت ۴ سال انتخاب می‌شوند.

در دوره فعلی جمهوری اسلامی ایران نیز عضو کمیسیون است و این عضویت تا سال ۲۰۱۸ ادامه خواهد داشت.

بر اساس حکم  اکوسوک، کمیسیون علم و فناوری برای توسعه مسئول اصلی پیگیری مصوبات و ره‌آوردهای اجلاس سران جامعه اطلاعاتی (World Summit on the Information Society =WSIS) است و گزارش بررسی‌های خود را در قالب توصیه‌نامه به شورای اکوسوک ارائه می‌کند تا در این شورا اجرایی شدن مصوبات و ره‌آوردهای اجلاس سران جامعه اطلاعاتی پیگیری شود.

تاکنون در جهت تحقق مسئولیت‌هایی که به کمیسیون ابلاغ شده است سه کارگروه تخصصی تشکیل شده است.

cstd
اولین مسئولیت کمیسیون، رصد و هدایت فعالیت‌های انجمن حکمرانی اینترنت (IGF= Internet Governance Forum) بود که در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ و در قالب شش جلسه دنبال شد.

در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ این کمیسیون موظف به راه‌اندازی جریان گفتمانی شد که توسعه همکاری حکمرانی اینترنت را دنبال می‌کرد. این وظیفه را یک کارگروه تخصصی دنبال می‌کرد که ۲۲ عضو از بخش‌های خصوصی، مجامع مدنی، مجامع فنی و دانشگاهی، سازمان‌های بین دولتی و بین‌المللی داشت. پس‌ازاینکه این کارگروه بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ چهار بار گرد هم جمع شدند، در دسامبر ۲۰۱۵ مجمع عمومی سازمان ملل، ریاست کمیسیون را برای سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ مکلف به راه‌اندازی کارگروه دیگری می‌کند که موضوع توسعه همکاری حکمرانی اینترنت را در عمل دنبال نماید و پیشنهادهای اجرایی خود را ارائه کند. کارگروه اجرایی تا کنون سه جلسه داشته است.

نکته نهایی اینکه آنکتاد نیز از این کمیسیون، حمایت محتوایی می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا